CHEMSPEC Enz-All Enzymatický čistiaci prostriedok vhodný na koberce s organickým typom znečistenia
Kód: 123379 125692 Zvoľte variantPodrobný popis
Je to jeden z najúčinnejších enzymatických čistiacich prípravkov na trhu, ktorý si skvelo poradí predovšetkým so znečistením organického pôvodu, ako sú škvrny od krvi, stolice, vývratky a fľaky od trávy alebo jedla. Enz-All je obzvlášť vhodný na použitie v reštauračných zariadeniach, v komerčných priestoroch a v zdravotníckych zariadeniach. Tento čistiaci prípravok sa vyznačuje miernou alkalitou, vďaka čomu zvyšuje účinnosť čistenia. Nie je však možné použiť ho na prírodné koberce alebo koberce odolné voči škvrnám a neodporúčame ho používať na čistenie sedačiek a čalúneného nábytku. Je vytvorený tak, aby sa vyrovnal s najodolnejšími proteínovými, mastnými alebo hlboko usadenými škvrnami. Môže byť použitý ako čistiaci prípravok do ručne vedených extraktorov, ako predstrek alebo ako veľmi efektívny odstraňovač škvŕn.
Kľúčové vlastnosti CHEMSPEC Enz-All:
- Je vhodný na čistenie organického typu znečistenia, ako sú škvrny od krvi, vývratkov, stolice, trávy a potravín.
- Vďaka alkalickému pH je veľmi účinný v odstraňovaní mastnôt organického pôvodu, ako sú mastnoty od jedál a potravín.
- Je vynikajúci aj ako odstraňovač proteínových škvŕn.
Návod na použitie CHEMSPEC Enz-All:
Riedenie do tlakového alebo elektrického postrekovača:
- Narieďte 2 odmerky (60 g) na 4 l vody. Použite horúcu vodu (49 – 66 °C) a dôkladne miešajte, kým sa prášok úplne nerozpustí.
- Uskutočnite test stálofarebnosti.
- Naneste na čistený koberec v dávke 1 liter čistiaceho roztoku / 5 m² a nechajte 5 – 15 min. pôsobiť. Dbajte pritom na to, aby koberec nevyschol.
Riedenie do inline postrekovača:
- Narieďte 12 odmeriek (340 g) do 5 l vody. Použite horúcu vodu (49 – 66 °C) a dôkladne miešajte, kým sa prášok úplne nerozpustí.
- Uskutočnite test stálofarebnosti.
- Naneste na čistený koberec v dávke 1 liter čistiaceho roztoku / 5 m² a nechajte 5 – 15 min. pôsobiť. Dbajte pritom na to, aby koberec nevyschol.
Riedenie na použitie ako odstraňovač škvŕn:
- Narieďte 1 odmerku (30 g) do 1 l vody. Použite horúcu vodu (49 – 66 °C) a dôkladne miešajte, kým sa prášok úplne nerozpustí.
- Uskutočnite test stálofarebnosti.
- Naneste na škvrnu a zapracujte pomocou Spotting Brush alebo pomocou bieleho bavlneného uteráka na škvrny.
Technické odporúčania CHEMSPEC Enz-All:
- Enzýmy potrebujú určitý čas, aby narušili väzbu nečistôt k vláknam. Preto nechajte prostriedok určitý čas pôsobiť (5 - 15 minút), ale dbajte na to, aby koberec pred samotným čistením nevyschol.
- Enzýmy vyžadujú konkrétnu hodnotu pH. Preto ich nemiešajte s aditívami ani inými prísadami, ktoré by mohli zmeniť pH pripraveného enzymatického roztoku.
- Pre správne pôsobenie potrebujú enzýmy vodu, takže koberec nesmie pred extrakčným čistením vyschnúť.
- Ideálna teplota pre aktiváciu enzýmov sa pohybuje v rozmedzí od 49 °C do 66 °C. Pri nižších teplotách sa činnosť enzýmov spomaľuje, naopak pri príliš vysokej teplote dochádza k ich poškodeniu.
- Keď čistiaci prostriedok nadávkujete, nezabudnite nádobu s práškom opäť uzavrieť. Ochránite ho tak pred vlhkosťou a kontamináciou.
- Prášok je lepšie pridávať do vody, nie naopak - obmedzí sa tým tvorba peny.
- Po približne 12 hodinách od zriedenia s vodou začnú enzýmy postupne vymierať a čistiaci roztok začne strácať svoju účinnosť. Preto si čistiaci roztok pripravujte vždy čerstvý.
- Pri odstraňovaní proteínových škvŕn, ako je napríklad krv, nechajte pripravený roztok vychladnúť.
Len pre profesionálne použitie!
Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný podľa nariadenia CLP.
Dodatočné parametre
Kategória: | Vybavenie pre profesionálne čistenie kobercov |
---|---|
Výrobca: | Chemspec |
Hodnota pH: | 10,9 |
Riedenie do tlakového alebo elektrického postrekovača: | 60 g / 4 l |
Riedenie do inline postrekovača: | 340 g / 5 l |
Riedenie na použitie ako odstraňovač škvŕn: | 30 g / 1 l |
Pokrytie: | až 900 m² (2,7 kg) |
Vzhľad: | Biely prášok |
Zápach: | Kvetinový |
Balenie: | 2,7 kg a 10 kg |
Krajina pôvodu: | USA |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
ahoj ahoj